Rusvai Miklós vírusszakértő: “Ez a járvány szerintem nyárra nagyjából megszűnik”. A professzor azt is elárulta, ő mikor nyitna:

Prof. Dr. Rusvai Miklós virológus, vírusszakértő, az Állatorvostudományi Egyetem professzora, a Magyar Tudományos Akadémia doktora a világ számos országában dolgozott és óriási tapasztalattal rendelkezik.

A világjárvány kitörése óta rengeteget láthatjuk a különböző hírműsorokban: felkészültségével, szakszerű, mégis közérthető előrejelzéseivel az ország egyik legkedveltebb tudományos szakemberévé vált.

Barabás Éva, az RTL Klub Portré című műsorában egy hosszabb interjút készített vele. Ebben a professzor többek között a következőket mondta:

“Ez a járvány szerintem nyárra nagyjából megszűnik. Meglesznek a vakcinák, meglesz a védettség, nem lesznek újabb járványhullámok, belesimul a szokványos légzőszervi betegségek körébe a koronavírus is” – közölte a vírusszakértő.

Korábban az ATV-n a nyitásról szólva Rusvai professzor kifejtette, hogy meg lehetne fontolni a nyitást, ha az idős, veszélyeztetett korosztály átesik az oltáson, de erre legkorábban április elején kerülhet sor a véleménye szerint.

Mi a magunk részéről nagyon reméljük, hogy igaza lesz a köztiszteletben álló virológusnak, és nyárra végre magunk tudhatjuk a világjárványt.

Itt pedig megnézheted az RTL Klub interjúját Rusvai Miklóssal:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!