Drámaian megnőttek az iskolakezdés költségei: legalább ennyit költ rá egy család

Hamarosan becsengetnek az iskolákban. Sajnos rendkívül mértékben megterheli a szülők pénztárcáját a közelgő iskolakezdés.

Legalább 30 ezer forintba kerül az iskolakezdés a családoknak, egy alsó tagozatos diák esetében átlagosan 32 ezer, egy felsős esetében 37 ezer, gimnazista esetében 42 ezer, egyetem előtt pedig körülbelül 65 ezer forintot költenek a szülők gyermekenként a tanév elején – derül ki a GKI által, az eMAG megbízásából végzett augusztusi felmérésből.

Az MTI-nek küldött közlemény szerint a műszaki cikkekre tervezett összeg esetén az általános iskolásoknál 10-20 ezer forint közé, a gimnazisták és szakiskolásoknál 20-30 ezer forint közé esik ez az érték. Az egyetemista korú szülők közel fele látja úgy, hogy 100 ezer forint alatt nem tudja megoldani az ilyen típusú eszközök beszerzését.

A tájékoztatás szerint a válaszadók harmada nem tájékozódik az interneten vásárlás előtt és kizárólag hagyományos boltokban szerzi be a szükséges dolgokat, de úgy gondolják az ingyenes szállítással és az alacsony árakkal meggyőzhetőek a váltásra. A nagyobb értékű műszaki cikkek beszerzése viszont jelentős többségben online történik.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI)