Rég volt arra példa, hogy ilyen nagy sebességgel közlekedő gyorshajtót csípjenek fülön a rendőrök: egy 41 éves nőt kapcsoltak le

“Nagyon rég nem volt már példa arra, hogy a magyar rendőrök egy ilyen nagy sebességgel száguldó ámokfutót kapcsoljanak le. Az eset pikantériája, hogy a gyorshajtó egy 41 éves női motoros volt.

A nem mindennapi esetről a rendőrség hivatalos honlapja az alábbi közleményben számol be:

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Hajmáskér közelében, a 8-as számú főúton igazoltattak egy motorost, aki 259 km/h-val száguldott a megengedett legnagyobb sebesség, 110 km/h helyett 2020. szeptember 5-én 15 óra 18 perckor. A 41 éves seregélyesi nőt 300 000 forint bírsággal és 8 előéleti ponttal sújtották.

A baleseti statisztikai adatok elemzéséből megállapítható, hogy a motorkerékpáros balesetek fő oka a sebesség nem megfelelő megválasztása. A felelőtlen sebességtúllépés könnyebben eredményezhet sérüléses vagy akár halálos közlekedési balesetet, melyben nemcsak a motoros sérülhet meg súlyosan, hanem akár a közlekedési szabályokat betartó más résztvevő is. Gondolják végig! A saját maguk és a többi közlekedő testi épségét is veszélyeztetik -írja a police.hu.

Bizony, a motorozás különösen veszélyes üzem, hiszen hiába a bukósisak, nagy sebességnél történő balesetnél az sem képes megvédeni. Legyünk tehát mindig körültekintőek.”

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!