Pont a hétvégére durvul be igazán a tél: metsző szél, dermesztő hideg, fogcsikorgató fagyok jönnek, mutatjuk, mire számíts

Szerdától kezdve folyamatosan kapjuk az ízelítőt az igazi, téli időjárásból. Hol hideg, jeges szél, hol fagyos éjszakák hol pedig nagy pelyhekben hulló hó formájában.

Az elmúlt napok valóban csak ízelítőt jelentettek, ugyanis pont hétvégére durvul be a tél, ez derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből is:

“Szombaton több helyen számíthatunk havazásra, hózáporra. Az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon sokfelé erős lesz, emiatt hófúvás is kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -12 és -4 fok között alakul, de keleten néhol akár -15 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és +1 fok között valószínű.

Vasárnap hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Helyenként előfordulhat még havazás. Az északnyugati, északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -14 és -6 fok között alakul, de északkeleten néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -6 és 0 fok között várható.”

A hétvégére az extrém, -15 fok alá csökkenő hideg miatt a keleti megyékre első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!