Orbán Viktor elárulta, mennyi plusz pénzt kaphatnak a nyugdíjasok: durva számot mondott

Orbán Viktor vasárnap interjút adott a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Az interjúban többek között arról is szó volt, hogy a rendszerváltás óta soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most.

Ezért az emberek büszkék lehetnek magukra, ugyanakkor a kedvező növekedési adatban a kormánynak is szerepe van – jegyezte meg. Kiemelte: már nem az a kérdés, hogy mit kezdjünk a munkanélküliekkel, hanem hogy lesz-e elég dolgozó.

A legnagyobb védelem a munkából élőknek az, ha több a munka, mint a munkavállaló és a magyar gazdaság ma ebben az állapotban van – jelentette ki. Hozzátette: törekedni kell arra, hogy a kis- és középvállalkozók hitelhez jussanak.

Orbán Viktor közölte: bízik abban, hogy Magyarország eléri az éves 5,5 százalékos gazdasági növekedést, mert ekkor adót tud visszatéríteni a gyermekeseknek. A 13. havi nyugdíj visszavezetését is folytatnák és az is cél, hogy 25 éves korig ne kelljen személyi jövedelemadót fizetni – mondta, megjegyezve: “nagy feladattömeg van előttünk”.

A kormányfő arról is beszélt, hogy lesz lehetőség nyugdíjprémiumot fizetni, amelynek összege a gazdasági növekedés mértékétől függ. Orbán Viktor jelenleg 50-56 ezer forintos egyszeri kifizetést lát valószínűnek, de az összeg akár ennél jóval magasabb is lehet.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI)