Orbán Viktor: “A legtitkosabb fiókom mélyén van a korlátozások feloldásának időpontja”. Elárulta, mi kell a lazításhoz:

Orbán Viktor ezen a péntek reggelen is interjút adott a Kossuth rádióban, és ezúttal is igen fontos, az életünket alapjaiban meghatározó témákról esett szó.

Ismételten szóba került a korlátozásik feloldásának kérdése, illetve a szabályok enyhítésének lehetséges időpontja. Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök a következőket mondta:

“Ha senki nincs életveszélyben Magyarországon, akkor lehet majd a korlátozások feloldásáról beszélni. A legtitkosabb fiókomban van, hogy mi ennek az időpontja. Már közel van a pillanat, de nem mindegy, hogy fegyelmezetten vagy egy harmadik hullám áldozataként ér el ez a pillanat minket.”

“Ha lesz 1 – 1,5 millió beoltott ember, akkor már más a helyzet. Ha beoltottuk az egészségügyi dolgozókat, a szociális intézményekben dolgozókat, a 60 év feletti krónikus betegeket, a védelemben résztvevőket és az időseket, akkor kezdődhet egy új időszámítás.”  – mondta a miniszterelnök.

Az oltási sorrend tehát: egészségügyi dolgozók, idősotthonok lakói, 60 év feletti krónikus betegek, a védekezés egyéb szereplői (pl. az operatív törzs tagjai, illetve a kormánytagok, tehát maga a miniszterelnök), azok az idősek, akik nem szenvednek krónikus betegségben.

Orbán Viktor közölte: ha az oktatásban “ott tart” az oltás és a járványszámok is úgy alakulnak, szó lehet arról, hogy az érettségire felkészülés már ne az eddigi, digitális munkarendben folyjon,

Elképzelhető tehát, hogy az érettségizőket és tanáraikat beoltják, hogy visszatérhessenek a hagyományos oktatás keretei közé.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!