Ne ijedj meg, ha hétfőtől fülsiketítő helikopterzajt hallasz: elárulták, mi készül

Hétfőtől sokan fülsüketítő helikopterzajt hallhatnak, ráadásul több héten át erre kell készülni!

“Intenzív hanghatásra kell számítani egy nemzetközi helikopteres harcászati oktatótanfolyam miatt hétfőtől október 21-ig Veszprém megyében és Somogy megye északi részén – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

A közleményben azt írták, az MH Pápa Bázisrepülőtér másodszor ad otthont az Európai Védelmi Ügynökség által szervezett oktatótanfolyamnak.

“A tanfolyam részeként a különböző típusú magyar és külföldi helikopterek speciális helikopter-harcászati feladatokat hajtanak majd végre alacsony magasságban és lakott területek közelében.

A repülések főként Veszprém megyét és Somogy megye északi részét érintik, kiemelten Pápa, a volt kenyeri repülőtér és a Siófok-Kiliti repülőtér térségét, valamint az MH Bakony Harckiképző Központ gyakorló- és lőtereinek területét.

A pilóták a kiképzés egyes feladatait közutak felett, alacsony magasságban teljesítik” – folytatódik a közlemény, ez is növelheti a hanghatást.

“A tanfolyam ideje alatt a nappali órákban helikopterek és harcászati repülőgépek intenzív hanghatása várható.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát” – olvasható a közleményben.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!

(Forrás: MTI)