Mutatjuk a legfontosabb szupermarketek és élelmiszerüzletek húsvéti nyitvatartását: így tervezz az ünnepekre

A húsvéti ünnepsorozat idén is négynapos hétvégét eredményez, hiszen nagypéntektől húsvét hétfőig tart. Mivel a négy napból három is ünnep: péntek, vasárnap és hétfő, jó tudni, hogyan is tartanak nyitva a legfontosabb élelmiszerüzletek, hipermarketek.

Bizony érdemes előre bevásárolni a fontosabb dolgokat, ugyanis az ünnepi négy napban csupán szombaton lesznek nyitva a nagyobb üzletek.

Az Aldi, a Lidl, a Penny a Spar és a Tesco is csak szombaton várja a vásárlókat. Ez alatt az időszak alatt, a legtöbb üzlet reggel 6-től este 7-ig tart nyitva, azonban érdemes tájékozódni, mert egyes Tesco illetve Interspar üzletek korábban nyithatnak vagy zárhatnak. Lesz olyan üzlet, ami már hajnal ötkor kinyit és olyan is, amelyik csupán este hatig tart nyitva.

Azt azonban mindenképp elmondhatjuk, akármelyik élelmiszerüzletláncról legyen is szó, hogy csak szombaton tartanak nyitva, és napközben bármikor vásárolhatunk ezekben.

A húsvétot megelőző csütörtökön és az azt követő kedden, az eddig megszokott nyitvatartási rendben fogadják az üzletek a vevőket. Így érdemes tehát kalkulálni.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

(Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd, MTI)