Most menjetek strandolni, míg lehet: rekkenő hőség után jön a fekete leves, tíz fokos lehűlés és szélvihar, íme a részletek

met.hu, azaz az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint pénteken még rekkenő hőség, nappal 35 fok is lehet, és az UV-B sugárzás is extrém erős lesz. Szombaton a déli óráktól a Dunántúlon és északon, estétől az Alföldön is fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és több helyen alakul ki zápor, zivatar.

Észak-nyugat felől egyre nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A maximumhőmérséklet 25-35 fok között valószínű. Vasárnapra felszakadozik a felhőzet, csak néhol lesz zápor, de erős lesz a szél. A legmagasabb hőmérséklet 20-26 fok között valószínű.

Az Időkép arra figyelmeztet, hogy a gyors lehűlésen kívül a szél is fejfájást okozhat ezekben a napokban. Szombaton napközben a délies légmozgás lehet élénk, majd a front átvonulásával az északnyugati szél járhat viharos, 70-80 km/órás lökésekkel.

Úgyhogy most menjetek strandolni, amíg lehet, pénteken és szombat délelőtt, mert aztán érkezik a fekete leves: vihar és tíz fokos lehűlés!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!