Rendőrök lepik el a buszokat, villamosokat Budapesten, szabálysértőkre, maszk nélküliekre, zsebtolvajokra vadásznak: ezekben a kerületekben számíts rájuk

Akciót indít, azaz folytat a a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) annak érdekében, hogy a fővárosiak biztonságosan használhassák a közösségi közlekedés járatait – tájékoztatta a budapesti közlekedési vállalat az MTI-t.

A BKK szerint pozitív tapasztalatokkal zárult a decemberi, zsebtolvajlás elleni közös akció, és az utasok biztonságérzetének növelése érdekében idén is folytatódik a BKK és a BRFK közös, több napig tartó akciósorozata. Ezúttal a VII., a VIII., a IX. és a X. kerület meghatározott járatain biztosít fokozott jelenlétet a rendőrség a BKK jegyellenőrei mellett.

A jegyellenőrök az utazási jogosultságot ellenőrzik, illetve figyelnek a járványügyi szabályok betartására, a rendőrség munkatársai pedig biztosítják a közrendet. A két szervezet szorosabb szakmai kooperációval, közös kommunikációval, figyelemfelkeltő és edukációs videókkal csökkentené a közösségi közlekedéssel összefüggő szabályszegések számát, illetve segítené elő a járványügyi szabályok betartását.

A jövőben minden hónapban várható a mostanihoz hasonló, a fővárosban közlekedők biztonságérzetét erősítő közös akció.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI, a kiemelt kép illusztráció)