Meteorológiai Szolgálat: Olyan hidegbetörés érkezik a következő 24 órában, amire már nagyon rég volt példa

Holnapra ideér az a farkasordító hideg, az a sarkvidéki eredetű légtömeg, amiről már napok óta szólnak a híradások.

“Igazán mozgalmas éjszaka előtt állunk” – írja Facebook oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat. Haladjunk sorjában:

Az esőt egyre többfelé váltja átmenetileg ónos eső, majd gyorsan havazás. Ugyanakkor az északkeleti megyékben tartósabb ónos eső is kialakulhat. Az Alföld délkeleti részein várhatóan még reggel is inkább eső eshet, ott csak csütörtök reggel lehet halmazállapot-váltás. Eközben a Dunántúlon az éjszaka második felében fokozatosan megszűnik a havazás.

A várható hóvastagság térbeli eloszlása erősen függ attól, hogy a gyorsan érkező hideg levegő mikor éri utol az ország fölött elhelyezkedő csapadékzónát: így ebben jelentős a bizonytalanság, kis területen belül nagy eltérések lehetnek! Összességében reggelig lepel-5 cm hó hullhat többfelé is.

Ma estétől előbb a Dunántúlon, majd éjszaka a Duna mentén és az északkeleti megyékben is mind nagyobb területen (világos barna részek) megerősödik, majd viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél. A legerősebb széllökések a Bakony és a Balaton környékén 90 km/h körül is alakulhatnak, másutt ennyire viharos szélre nem kell számítani, de 60 km/h feletti lökések sokfelé lesznek. A szél hordhatja a havat, hóátfúvásra is számítani kell!

A hőmérsékleti értékek éjfélre szólnak, reggelre ehhez képest már több fokot csökken a hőmérséklet minden feltüntetett városban” – közölte a Meteorológiai Szolgálat.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!