Merénylet Szlovákiában! Meglőtték Robert Fico miniszterelnököt! Videón, mi történt!

Lőfegyveres incidensben megsebesült Robert Fico szlovák kormányfő szerdán Nyitrabányán (Handlova) – erősítette meg a médiajelentéseket Libos Blaha, a parlament elnökhelyettese.

Robert Ficót kórházba szállították, a feltételezett elkövetőt őrizetbe vették.

15.55-kor megjelent egy poszt Robert Fico Facebook-oldalán, amelyben arról írnak, hogy életveszélyes állapotban van.

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon fejezte ki együttérzését szlovák kollégájával.

A pozsonyi kormányhivatal az Új Szó szerkesztőségéhez eljuttatott rövid közleményében még azt írták: Robert Ficót életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba, a (sürgősségi) beavatkozás szükségessége miatt ugyanis túl sokáig tartott volna őt Pozsonyba szállítani.

A lövések szerdán kora délután dördültek el, amikor Robert Fico a kormányülést követően az emberek közé ment. Ekkor valaki azt kiabálta, „Robo, gyere ide!”

Szemtanúk elmondása szerint a szlovák kormányfő épp kezet fogott volna valakivel, amikor eldördült a lövés.

A helyszínen három-négy lövést lehetett hallani. Az Új Szó Online beszámolója szerint az egyik szemtanú látta, amint Fico a földre esik.

Ezután már csak véres sebet látott a kormányfő mellkasán és fején. A feltételezett elkövetőt a jelen lévő biztonsági emberek őrizetbe vették.

Frissítés:

A kormányfő túl van az életveszélyen – erősítette meg több forrás is a Denník N-nek. Hasi, kéz- és lábsérülést szenvedett. Jelenleg a besztercebányai kórházban kezelik.

A közösségi médiában terjedő videón az látható, ahogy a testőrség tagjai berakják a kormánylimuzinba a meglőtt kormányfőt:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!