Szőke Zoltán végre elmondta, miért hagyta ott a Barátok köztöt 21 év után: te egyetértesz legfontosabb indokával?

Szőke Zoltán egyike azon színészeknek, akik a legtöbb ideig voltak láthatóak a Barátok közt című sorozatban: A sorozat Berényi Miklósát játszó színész a kezdetektől, 1998-tól volt tagja a csapatnak és egészen 2019-ig játszotta az intrikus és sokszor könyörtelen vállalkozó szerepét.

Aztán ennyi év után egyszer csak úgy döntött, elég! Saját elhatározásából hagyta ott a sorozatot, és a Best magazinnak végre indokait is elárulta. Így nyilatkozott minderről:

“A sorozatban sokszor elbagatellizáltunk és sárba tiportunk olyan elveket, mint a barátság, a család, a becsület, az adott szó, a tisztelet. Gondoljunk csak bele, hogy milyen szinten van nevelő hatás a tévének! A nézők komolyan veszik a látottakat, és azonosulnak vele.

Úgy éreztem, ha továbbra is a sorozat Berényi Miklósa szerepében hirdetem az ármányságokat, akkor felelősségem lesz abban, hogy két-három generáció múlva milyen fiatalok jönnek szembe az utcán. Részem lesz abban, hogy milyen értékeket fognak képviselni.

Színészként eljátszottam a szerepemet, de a felmondásom előtti pár hónapban már mélyen lefelé húztak ezek az energiák, amelyeket én keltettem életre, hogy hiteles legyen az összjáték. Hiszek abban, hogy nem késő megfordítani és jóvátenni mindazt, amit ’elkövettem’ a képernyőn. Nem volt gyomrom hozzá, fizikailag is rosszul éreztem magam a bőrömben – nyilatkozta a Best magazinnak Szőke Zoltán.

Te mit gondolsz mindarról, amit Szőke Zoltán elmondott? Ne felejtsd el megosztani!