Meglepő, milyen sokan adnak rossz választ: te mit gondolsz, szabályos a képen látható előzési manőver?

Számos igen veszélyes szituáció alakulhat ki, miközben az autónkat vezetjük, az előzések mindenképpen ezek közé tartoznak, sőt, talán vezetik is ezt a listát.

Sokan nem veszik elég komolyan, milyen szörnyű baleset lehet a vége annak, ha valaki felelőtlenül kezd bele egy előzési manőverbe, kanyarban, beláthatatlan útszakaszon előz, vagy több kocsit akar egyszerre megelőzni.

Ez utóbbira példa a most következő közlekedési helyzet is, a kérdés pedig egyszerű: azt kell eldöntened, hogy szabályos-e a képen látható előzési manőver.

Mindent alaposan figyelj meg, ne hamarkodd el válaszod. Ha úgy gondolod, tudod a helyes választ, akkor ellenőrizheted is magad, a megoldásért görgess

L

E

J

J

E

B

B

A helyes válasz az, hogy igen, szabályos az előzési manőver, abban az esetben, ha fennállnak az előzés feltételei, tehát például az útszakasz jól belátható, illetve, ha a megelőzni kívánt járművek nem kezdenek maguk is előzésbe.

Ebben a helyzetben az a kulcs, hogy mivel ez egy párhuzamos közlekedésre alkalmas, többsávos út, ezért le lehet folytatni ez a manővert.

Oszd meg másokkal is!