Már így is az egekben az üzemanyagok ára és további durva áremelkedés várható

“Jelentős áremeléseknek voltunk tanúi ezen a héten: a benzinkutakon a gázolaj átlagára literenként bruttó 10 forinttal emelkedett, a 95-ös benziné pedig 8 forinttal. Felmerül a kérdés, hogy ez az emelkedő tendencia folytatódik-e a jövő héten, vagy marad a stagnálás.

Ami elég valószínű, az az, hogy üzemanyagár csökkenésre nem számíthatunk a következő napokban. A Brent olaj hordónkénti ára stabilan tartotta magát a 60 dolláros szinten, majd péntek délután újra jelentős emelkedésnek indult. Ez több mint 4%-ot jelent felfelé, a vasárnapi árszint már közelít a 63 dollárhoz.

A forint dollárral szembeni árfolyama nem lehet jelentős hatással most az üzemanyagárak alakulására, hiszen az árfolyam 295-297 forint között mozgott egész héten, komolyabb kilengések nélkül.

A fenti számok alapján arra számítunk, hogy tovább emelkedhetnek itthon az üzemanyagárak, ami akár 2-4 forintot is jelenthet literenként” – írja elemzésében a holtankoljak.hu.

A portál információi szerint pénteken tovább drágulnak itthon az üzemanyagárak. A benzin átlagára bruttó 3 forinttal emelkedik, a gázolaj átlagára pedig bruttó 2 forinttal változik a hét második felében. Az átlagárak így az alábbiak szerint alakulnak: 95-ös benzin: 404 Ft/liter, gázolaj: 421 Ft/liter.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!