Küszöbön a változás: ekkor jön el végre a vénasszonyok nyara

Az utóbbi napok meglehetősen kellemetlen időt hoztak magukkal. Esős, hűvös, szürke időt.

Idén korán érkezett az igazi ősz, és egész szeptemberben nélkülöznünk kellett a vénasszonyok nyarát.

Azonban jövő héten újra lesz napsütés és 20 fok feletti hőmérséklet. Már vasárnap megszűnik a csapadék és kisüt a nap.

A 20 fok feletti hőmérsékletre és a valóban kellemes őszi időre azonban csütörtökig várni kell. Akkor érkezik a vénasszonyok nyara.

“Vasárnap a frontfelhőzet reggelre kelet felé távozik. Mögötte több órára kisüt a nap, majd a nap második felében főleg hazánk nyugati felén erősebben megnövekedhet a felhőzet. Helyenként előfordulhat eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar is kialakul.

Hajnalra a szélvédett, kevésbé felhős helyeken pára-, köd képződhet. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megerősödik. Hajnalban általában 8, 13 fokot mérhetnek, de a szélvédett völgyekben hidegebb is lehet. Délutánra 16 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn Felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat zápor, esetleg egy-egy zivatar is kialakul. Hajnalra a szélvédett, kevésbé felhős helyeken pára-, ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati szél több helyütt megerősödik. Hajnalban általában 8, 13 fokot mérhetnek, de a szélvédett völgyekben hidegebb is lehet. Délutánra 16 és 21 fok közé melegszik fel a levegő.

Kedden felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat csapadék, főleg északkeleten, keleten. Az északnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben hidegebb is lehet. Délután 14, 18 fok valószínű.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem lesz. Hajnalra a szélvédett, kevésbé felhős helyeken pára-, ködfoltok képződhetnek. Néhol időnként megélénkül a déli, délkeleti szél. A hajnali 1, 8 fokról 15 és 20 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Csütörtökön többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Hajnalban helyenként pára-, köd lehet. A déli szél időnként megélénkül. A hajnali 2, 9 fokról 18 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken általában gyengén felhős, napos időre van kilátás. Csapadék nem valószínű. Hajnalban többfelé képződhet pára-, köd. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül. Hajnalban 2, 9, a délutáni órákban 17, 22 fokot mérhetnek” – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)