Orbán Viktor: “A neheze még csak ezután következik!” “Csak akkor nem lesz 5. hullám, ha…”

Csütörtök délután a Kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy szombattól a bevásárlóközpontokban, boltokban, mozikban, színházakban újra kötelező a maszkviselés.

Ha kíváncsi vagy a bejelentés részleteire, IDE KATTINTVA bővebben is olvashatsz a bejelentésről. Ezek után mindenki kíváncsi volt a kormányfő pénteki rádióinterjújára.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban a 4. hullámról szólva elmondta, a virológusok szerint a neheze még csak ezután következik.

A kormányfő hangsúlyozta: a védelmi intézkedések a járvány terjedési sebességét lassítják, és az oltás az, ami megvéd a vírustól.

Felhívta a figyelmet, hogy a 3. oltás sokkal nagyobb védettséget ad, mint a 2. oltás.

A miniszterelnök elmondta, mindenki felelős saját magáért, de itt többről van szó, mert aki nincs beoltva, mindenkire veszélyt jelent.

“Mindenkinek jogában áll a saját szabadsága jegyében dönteni a saját életéről, de most nem tudok mást mondani, minthogy a baj oka, hogy nincs mindenki beoltva. Csak akkor nem lesz ötödik hullám, ha mindenki beoltatja magát” – húzta alá az interjúban a kormányfő.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Tízmilliónyi oltásunk van, nemcsak harmadszor, negyedszer is beolthatunk mindenkit.

Az orvosok és az ápolók, ha kell az életüket adják, éjjel-nappal oltanak. Az oltás jól megvan szervezve, gyógyszereink vannak.

Van egy dossziénk, tudjuk, hogy melyik nap mit kell tennünk, van tapasztalatunk. A kérdés, hogy mennyi szakorvos van.

Annak érdekében, hogy rendelkezésre álljon a megfelelő mennyiségű ember, az egészségügyi és a rendvédelmi dolgozók esetében felmondási tilalmat rendeltünk el – közölte a miniszterelnök.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!