Közeleg az ítéletidő: özönvízszerű esőzések, viharos széllökések várhatók és jégeső is lehet, itt vannak a részletek

A több napon át tartó kánikulának heves hidegfront vet véget hétfő este. Akár 80-100 mm csapadék is eshet és viharos szélre kell felkészülni. Sőt, jégeső is előfordulhat! Minderről így írnak az időjárás-előrejelző portálok:

“Hétfő késő délutántól a Dunántúlon, a főváros környékén, illetve az Északi-középhegység térségében egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar” – írja a met.hu. “A heves zivatarokat 90 km/h-t meghaladó széllökések, nagyobb szemű jég és felhőszakadás kísérheti. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 21 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 22 és 34 fok között alakul, északnyugaton lesz hűvösebb az idő.”

“Kedd virradóra főként az ország nyugati, északnyugati felén alakulhat ki több helyen zápor, zivatar, napközben szakadozottabb lehet a felhőzet, délután egyre többfelé lehetnek zivatarok, helyenként heves zivatarok felhőszakadással, jéggel, viharos széllel. Napközben feltámad a szél, zivatartól függetlenül is helyenként erős, viharos lehet. Hajnalban 14-21 fok várható, délutánra jelentős kontraszt alakulhat ki északnyugat, délkelet között, 22-34 fok között alakulnak a maximumok” – jelenti az idokep.hu.

Ajánlatos tehát éjszakára becsukni az ajtókat, ablakokat, nehogy a huzat kitörje az üvegeket vagy a heves eső eláztassa a lakást.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!