Orbán Viktor figyelmeztetett: “Akinek van munkája, állása, becsülje meg, mivel a következő hónapokban…”

Európában háborús árak vannak, a háborúk korába léptünk, erre pedig senki nem számított – kezdte mondandóját a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Aláhúzta: észnél kell lenni, hogy a háború semmiképpen ne terjedjen át hazánkra.

Hangsúlyozta, két nagy csata zajlik: először az energiáért, a megélhetési költségekért, az elviselhető rezsiárakért folytatott küzdelem, de lesz itt harc majd a munkahelyekért is, mert minden előrejelzés, amiből dolgozom – nemzetközi tanulmányok, elemzések – azt mutatják, hogy a szankciós politika és a háború együttes hatása miatt Európa gazdasága zsugorodni kezd.

Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor azt tanácsolta mindenkinek, akinek van munkája és van állása, hogy azt becsülje meg, mivel a következő hónapokban már európai gazdasági visszaeséssel kell számolni.

“Az európai gazdaság tüdőn lőtte magát, most pedig kapkod a levegőért” – figyelmeztetett a kormányfő.

Szerinte lesznek olyan országok, ahol nem lesz gáz, de Magyarországon ilyen nem lesz, maximum csak nagyon drága lesz a gáz.

Kifejtette, hogy a háború előtt belefért, hogy mindenkinek járjon a rezsicsökkentés, most viszont ez már nem fér bele, és ezt mindenkinek be kéne látnia – közölte.

A KATA adózási forma átalakításáról a következőket mondta: “Jó döntésnek tartom és szükségesnek.”

Az nem fog menni, hogy 450 ezer ember nem fizet be a nyugdíjkasszába annyit, amennyit kellene. Elbír az ország 100-150 ezer katást, de 450 ezret nem. A katakiskapukat bezártuk, nem fogjuk újranyitni” – fogalmazott.

Hogy a háború kinek az érdeke, arról azt mondta, nehéz erről beszélni, mivel “nem mindig van úgy”, hogy a háború haszonélvezői robbantották ki azt, most például Kína nyer, Amerika nem veszít, Európa pedig szenved, de vigyázni kell a megfogalmazásokkal – zárta interjúját a miniszterelnök.

Itt teljes egészében meghallgathatod a beszélgetést:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!