Kiderült, mikor és miért értékelt át sok mindent Magyar Péter! Beszédes fotóval árulta el!

Magyar Péternek sok mostani Fidesz-tag a szemére veti, miért rúg bele saját (egykori?) közösségébe.

Varga Judit exférjének szombat délelőtti bejegyzése választ adhat arra, mikor jött el a pillanat, amikor sok mindent átértékelt.

Egy zarándoklaton történt mindez 2023-ban, méghozzá az El Camino útvonalon, amit manapság sokan megtesznek.

Az El Camino vagy magyarul Szent Jakab-út egy ősrégi zarándokút, ami a kelta időkben a Tejút szimbóluma volt.

A mai út Spanyolország Galicia tartományának legnagyobb városába, Santiago de Compostelába vezet. A hagyomány szerint az itteni székesegyházban vannak Idősebb Szent Jakab apostol földi maradványai.

A legenda szerint Szent Jakab holttestét hajón hozták Jeruzsálemből – az ottani keresztényüldözés elől – Észak-Spanyolországba. Itt azon a helyen temették el, ahol most Santiago de Compostela található.

Compostelába nemcsak egy kiindulópontból lehet eljutni, viszont az út fő része azonos. A zarándokút jelvénye a fésűkagyló, melyet az út mentén mindenütt felfestve megtalálhatunk. Az út mentén a bencések kórházakat és rendházakat építettek.

Jeruzsálem és Róma után Santiago de Compostela a keresztény zarándoklatok egyik legfontosabb célpontja. A középkortól kezdve, mikor a Szentföldre menő zarándoklatok ellehetetlenültek, a Camino szerepe felértékelődött. A Szent Jakab-út 1993-tól az UNESCO Világörökség részét képezi.

Magyar Péter szerint ezen a zarándoklaton gondolta át, merre is tart: “El Camino 2023. Amikor 13 nap és 320 km gyaloglás alatt sok mindent átgondoltam és átértékeltem” – olvasható a bejegyzésben.

Mindezt beszédes fotóval is illusztrálta:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!