Meddig még?! Rekordközelire drágul a benzin és a gázolaj: szerdától már ennyit kell fizetni literjükért

A holtankoljak.hu információi szerint szerdán tovább emelkednek az üzemanyagárak. A benzin esetében, jelentősebb, bruttó 5 forint emelkedés lesz tapasztalható július 7-től a töltőállomásokon, a gázolaj átlagára pedig bruttó 2 forinttal változik.

Mindez azt is jelenti, hogy a benzin ára beelőzi a gázolajét, ráadásul mindkét üzemanyag csak hajszálnyival marad majd el a valaha volt legmagasabb ártól.

Szerdától a 95-ös benzin: 446 Ft/liter, a gázolaj pedig 445 Ft/liter átlagáron lesz kapható, természetesen a különböző kutak árai között akár jelentős eltérések is lehetnek majd.

Az eddigi csúcs egyébként 2012 áprilisában volt, abban az időben a benzin 453,8 forintba, a gázolaj 450,1 forintba került. Sajnos könnyen lehet, hogy idén megdöntjük ezt a szomorú rekordot.

A forint ugyanis ismételten gyengült a dollárral szemben, ugyan nem sokat, de újra 296 forintos árszinten mozog az amerikai fizetőeszköz. Épp ezért nem kizárt, hogy pénteken tovább emelkednek az üzemanyagárak, a is előfordulhat, hogy már ezen a héten átlépi a benzin és a gázolaj a 450 forintos határt.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!