Kegyetlen kísérlet: születésükkor szétválasztották a hármasikreket, titokban figyelték őket: tragikus következménye lett

A történet szereplői a nyolcvanas években váltak híressé: Eddy, Bobby és David egy olyan hajmeresztő sztorival álltak elő, hogy azt képtelenség lett volna kitalálni.

Az ikrek 1961. július 12-én születtek Long Island-en, születésükkor elválasztották őket, és más-más nevelőszülők fogadták őket örökbe. Hogyan jöttek rá minderre, ha már születésükkor elválasztották őket és teljesen különböző helyeken éltek?

Robert Shafran New Yorkban kezdte el a főiskolát, és nagyon meglepődött, hogy sokat üdvözölték, csókolgatták és még a nyakába is borultak, holott ő életében először látta őket. Mondjuk mindenki Eddynek szólította, aztán a szobatársától megtudta miért van ez. Robert pont úgy nézett ki mint Eddy Galland. És nemcsak külsőleg hasonlított rá, ugyanúgy sétált, beszélt, vigyorgott, sőt a gesztusai is nagyon hasonlítottak. Miután találkoztak, hamar rájöttek, ők bizony ikertestvérek, hiszen mindketten 1961 július 12-én születtek Long Islanden.

A sztorira felfigyelt egy helyi lap, és akkor a dolgok kezdtek még izgalmasabbá válni. Megjelent ugyanis egy harmadik „hasonmás” is, bizonyos David Kellman, Queens-ből. A hármasikrek végre egymásra találtak, és rájöttek, hogy számos közös tulajdonságuk van: mindhárman ugyanazt a cigarettamárkát szívták, valamennyien szerették az olasz konyhát, és egyaránt a náluk idősebb nőkhöz vonzódtak.

A trió végül sikeresen egymásra talált, ezután pedig számos televíziós műsorban szerepeltek – még Madonna egyik filmjében is. Később Triplets, azaz Hármas ikrek néven nyitottak is egy közös éttermet.

A nagy egymásra találás után azonban hamarosan világossá vált előttük életük rejtélye. Felfedezték, hogy önkényesen választották őket szét születésükkor egy New York-i pszichiáter kísérletéhez. Több tucat újszülött ikerpárt választottak így szét, különböző, de egymáshoz hasonló családokhoz helyezték a gyerekeket és tanulmányozták fejlődésüket „a természet és a nevelés szembeállítása” elméletet bizonyítandó.

Az hármasikrek nem meglepő módon kiakadtak ettől a ténytől. “Tudtunkon kívül kísérleti patkányok voltunk” – nyilatkozták.

Történetükről most dokumentumfilm készült, Három azonos idegen (Three Identical Strangers) címmel, amelyet a Sundance fesztiválon mutattak be.

A történetet árnyalja, hogy Eddy 33 évesen öngyilkos lett, miután reménytelenül küzdött a depresszióval. Ez nyilván összefüggött azzal, hogy hármasikreket kiskorukban elválasztották egymástól.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)