Karsai Dániel is közzétette a 12 pontját! Szerinte 2024-ben ezt kívánja minden magyar:

Március 15-e apropóján Karsai Dániel is közzétette, hogy szerinte mit kíván a magyar nemzet 2024-ben.

A halálos betegségben szenvedő alkotmányjogász is 12 pontban foglalta össze a legfontosabb követeléseket:

1. A valódi nemzeti egység megteremtését! Nincs olyan, hogy nemzeti oldal! Csak a nemzet oldala létezik, amibe minden nemzet- és honfitársunk beletartozik, világnézettől függetlenül. Március 15-én mindenki büszkén viseljen nemzeti színű kokárdát!

2. Közös ügyeink intézésének alapja legyen az emberi méltóság! Az emberi méltóság sérthetetlen alapjog, amely az emberi létezés értelmét adja.

3. Emberhez méltó egészségügyi ellátást mindenkinek! A gyógyítás mellett a kezelésnek mindig célja a szenvedés enyhítése. A beteg emberi méltósága nem csorbulhat. Ebből következik az életvégi döntések meghozatalának joga is.

4. Védjük meg a társadalom legkiszolgáltatottabb tagjait! Követeljük a gyermekvédelem és idősellátás azonnali és teljes felülvizsgálatát. Nem pusztán a törvényekét, mert az csak halott szó papíron. Magát a rendszert.

5. Rendeztessék a magyar közoktatás helyzete! Egy nemzet sikere a kiművelt emberfők, kritikus elmék sokaságában rejlik.

6. Állíttassék vissza a magyar felsőoktatás függetlensége! Ennek első lépése az álalapítványok azonnali megszüntetése.

7. A magyar kultúra támogatása a világnézeti függetlenség talaján álljon! Színházcsinálók, zenészek, írók, filmkészítők hatalomhoz dörgölőzése nem lehet kulturális alap.

8. Állíttassék vissza a sajtó szabadsága! Fel kell számolni a központi irányítású nyilvánosságot, hogy a különböző vélemények megfelelő eséllyel juthassanak el minden magyarhoz. Különben a látszólag szabadon kimondott vélemény is pusztába kiáltott szó marad. Ennek első lépése, hogy hozzanak létre független köztévét és rádiót, mely sokszínűségtől és nem kormánypropagandától hangos.

9. Végleg váljon el egymástól az öt hatalmi ág, hogy képesek legyenek egymás ellensúlyozására, ellenőrzésére! A jogalkotó, végrehajtó, bírói, gazdasági, információs hatalom nem összpontosulhat egy kézben.

10. Állíttassék vissza a demokratikus intézmények valódi működése! Különösen a parlament, az igazságszolgáltatás, a köztársasági elnök és az alkotmánybíróság függetlensége és szakmaisága.

11. Valósítsuk meg végre a szentistváni álmot! Csatlakozzunk véglegesen a fejlett európai nemzetek közösségéhez. A nemzeti karakterünk feladása nélkül, de ellenállva a hideg keleti szeleknek is. Az Európai Unió nem ellenség, hanem a legcsodálatosabb európai vívmány. Fejlesszük tovább.

12. Foglaljuk mindezt egy új, gyémántszilárdságú, valódi konszenzuson alapuló alkotmányba, amelyet népszavazás erősít meg!
Hajrá Magyarország, hajrá határon inneni és túli magyarok!

Szép és napsütéses március 15-ét mindenkinek” – zárta bejegyzését az alkotmányjogász.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!