Várhatóan ma dönt a kormány a korlátozásokról, Rusvai Miklós szerint fent kellene tartani a szigorú szabályokat egészen eddig:

Az RTL Klub kedd esti Híradójában Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta: egyelőre nem hogy javulnak a számok, hanem az elkövetkezendő hetekben sajnos még a számok emelkedésével kell kalkulálni.

Mindennek a brit variáns oka, amely mára a fertőzések 70-80%-áért felelős. A most kórházban, súlyos állapotban lévők között már jóval több a fiatal.

Rusvai Miklós víruskutató szerint most a korlátozó intézkedések bevezetése által remélt javulás, a vírus visszaszorulása csúszhat, épp ezért járványtanilag feltétlenül indokolt, hogy a jelenlegi korlátozások fennmaradjanak húsvétig, nagyjából úgy, ahogy a digitális oktatás, az iskolai szünet is április 8-i tart, úgy ezeknek az intézkedéseknek is eddig mindenképpen érvényben kellene lenniük.

A kormány várhatóan a március 17-i, szerdai ülésén dönt a korlátozások további sorsáról, a döntést vagy Orbán Viktor fogja ismertetni aznap, vagy pedig Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, a szokásos csütörtöki kormányinfón.

Itt meghallgathatod a Müller Cecíliával és Rusvai Miklóssal készült riportot:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!