Ittas ámokfutót vettek üldözőbe a rendőrök: a videóból kiderül, mi lett a történet vége

A kaposvári körzeti megbízottak 2023. június 10-én, hajnali 2 óra után Kaposvár belterületén akartak ellenőrizni egy személyautóval közlekedő férfit.

A sofőr az egyértelmű jelzés ellenére nem állt meg, hanem gyorsítani kezdett.

A járőrpár az erősítés megérkezéséig nyomon követte a járművet. Az egyenruhások a pánikszerűen menekülő autóst önmaga, mások és a rendfenntartók biztonsága érdekében egy zsákutcába terelték, ahonnan az önjelölt sofőr számára már nem volt kiút.

A férfi ekkor kocsiból kipattanva, még megpróbált futva menekülni, de a tiszavirág életű próbálkozás nem vezetett eredményre, a rendőrök elfogták.

A járőrök megállapították, hogy a 29 éves helyi lakos nem rendelkezett vezetői engedéllyel, valamint a helyszínen alkalmazott alkoholszonda is pozitív eredményt jelzett.

A férfit előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak ellene, az engedély nélküli járművezetés miatt pedig meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére.

Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti – olvasható a rendőrség közleménye a police.hu portálon.

Itt egy videót is láthatsz az üldözésről:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!