Havazásra, hófúvásra és ónos esőre is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat a keddi napon: íme, hol, mi várható

“A megélénkülő, megerősödő délnyugati szél a keddre virradó éjszakától kezdődően a Bakonyban időnként, helyenként gyenge hófúvást okozhat. Kedd késő estétől az Észak-Dunántúlon helyenként ónos esőre is lehet számítani.

Frontális felhőzet érkezik nyugat felől, és elsősorban a Dunántúlon számíthatunk többfelé havazásra, hószállingózásra. A legtöbb friss hó a Kisalföld és a Dunántúli középhegység környezetében valószínű. Éjszaka a havazás kiterjed a középső és a keleti vidékek fölé is. Kedden a délelőtti órákban az összefüggő felhőzet helyenként felszakadozhat, még főleg keleten valószínű hószállingózás.

Estétől az északi megyékben, illetve a Dunától keletre egyre többfelé várható vegyes csapadék: eső, havas eső, néhol ónos eső. Északkelet felé haladva viszont nő a havazás esélye. A nyugati, délnyugati szél időnként megélénkül, kedden helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire -3 és +5 fok között alakul, délnyugaton kissé melegebb is lehet” – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Szerdától aztán rohamos javulásnak indul az idő, olyannyira, hogy csütörtökön és pénteken az ország legnagyobb részén tavaszias, 10 fok fölötti csúcshőmérsékletek várhatók.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!