80 kilót fogyott, altatásban, élet és halál között lebeg M. Richárd az ágyhoz bilincselve

Másodjára is sztrókot kapott M. Richárd, a Dózsa György úti gázoló.

Bár a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága korábban azt állította, hogy a férfi egészségügyi ellátására felkészültek a berettyóújfalui börtönkórház orvosai, mégis át kellett szállítani a debreceni klinikára.

Blikk információi szerint M. Richárd élet és halál között lebeg, nagyon rossz állapotban van.

A férfi a börtön előtt 140 kiló volt, a család állítása alapján 80 kilót fogyott a börtönkörülmények és a romló egészségügyi állapota miatt.

A büntetésvégrehajtási protokollt követve az intenzív osztályon is az ágy keretéhez bilincselték a kezét, és folyamatosan felügyelik, hogy esetleges javulása esetén ne hagyhassa el a kórházat.

“M. Richárd nincs öntudatánál, állapota kritikus, és lélegeztetőgépen van” – közölte a második sztrókja után Mocsai Gergely, a férfi korábbi ügyvédje.

A férfi meghatalmazott jogi képviselője, Görbe Irén ügyvéd a lapnak azt mondta, jelenleg az a céljuk hogy a beteg két hozzátartozója a törvényben meghatározott feltételeknél hosszabb és sűrűbb intervallumokban láthassa védencét, hiszen ez elősegítheti a gyógyulását.

H. Éva, az elítélt élettársa nem akar nyilatkozni M. Richárd állapotáról.

A férfit húsvét után szállították át Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának berettyóújfalui börtönkórházából a klinikára, mert állapota súlyosbodott.

Hiába fekszik a beteg mesterséges kómában, a protokoll szerint megbilincselték kezét őrei, akik a nap 24 órájában felügyelik azt, hogy a beteg állapota javulása esetén ne hagyhassa el engedély nélkül a civil kórházat.

A családtagok azt remélik, ha minimális is, van remény arra, hogy M. Richárd meggyógyuljon, felépüljön, s büntetését letöltve új életet kezdjen.

Két stroke után ehhez óriási csoda kellene, ráadásul a súlyos beteg férfi maga is tehetett arról, hogy ilyen állapotba kerüljön.

M. Richárd korábban beszélt arról, nem bírja a bezártságot, emiatt stresszes állapotba került, ami szintén hatalmas kockázati tényezője lehet egy agyi infarktus kialakulásának – írja a Blikk.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: MTI – Mónus Márton)