Hatalmas tűz egy budapesti uszodában! Drámai képek a helyszínről:

Leégett egy uszoda tetőszerkezete Budapesten, a XVI. kerületben szombat hajnalban – tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t közleményben.

A 2200 négyzetméteres uszoda tetőszerkezete 300 négyzetméteren gyulladt ki. A tűzesethez a fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltók is kivonultak.

A katasztrófavédelem mobil laborja folyamatosan ellenőrzi a környéken a levegő minőségét, de veszélyes anyagkoncentrációt a mérések nem mutattak ki – ismertetik a közleményben.

A XVI. kerület polgármestere is megszólalt az üggyel kapcsolatban, az önkormányzat közösségi oldalán így kommentálta a történteket: 2023.01.28-án a hajnali órákban eddig ismeretlen okból tűz keletkezett a rákosszentmihályi Konrád Ferenc Uszodában.

A Tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre és sikeresen megfékezte a lángokat. A pontos okokra a statikai ellenőrzés utáni tűzvizsgálat eredménye ad majd választ. Az Erzsébetligeti Uszoda megnyitásáról intézkedtem, az időpontról később tudunk tájékoztatást adni.

Az káresettel kapcsolatban minden információt közzéteszünk a XVI. Kerületi Önkormányzat hivatalos csatornáin, addig türelmüket kérem” – olvasható Kovács Péter polgármester tájékoztatójában.

Az önkormányzat ezt a képet tette közzé a tűzesetről:

Az MTI fotósa, Mihádák Zoltán a helyszínen járt és az alábbi fotókat készítette:

(Képek: MTI – Mihádák Zoltán)

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!