Hajóbaleset történt péntek reggel Budapesten: már képeket is közöltek a szerencsétlenségről

Még két esztendeje sincs annak, hogy 2019. május 25-én 21.05-kor a Hableányt hátulról nagy sebességgel legázolta a Dunán a Viking Sigyn nevű 135 méter hosszú svájci szállodahajó. Az ütközés Budapesten, a Margit híd alatt történt. A jóval kisebb és könnyebb Hableány mindössze hét másodperc alatt felborult és elsüllyedt. A hajón 35 ember tartózkodott, egy dél-koreai turistacsoport 33 tagja, valamint a kétfős magyar személyzet: kapitány és matróza, Pethő János. A szerencsétlenül járt hajó utasai közül hetet élve kimentettek a vízből.

Szerencsére a péntek reggeli hajóbaleset közel sem ilyen súlyos: A Rákóczi híd pillérének ütközött egy uszály pénteken kora reggel, a Dunán – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kisdi Máté azt mondta, hogy a hajó nem sérült meg komolyabban és a hídpillérben sem okozott nagyobb kárt. Az uszály rakományában nem volt veszélyes anyag – tette hozzá.

A szóvivő azt is elmondta még, hogy az uszály jelenleg is a hídnál vesztegel, a társhatóságok dolgoznak a fennakadás megszüntetésén.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: MTI)