Biden elárulta, hogy a Lengyelországba csapódott rakétáról durva dolog derült ki: “A pályáját tekintve…”

Mi is beszámoltunk arról, hogy kedden rakéta csapódott Lengyelország területére, sajnos 2 halottja is van az incidensnek.

A lengyel külügyminisztérium kedden azt közölte, az első vizsgálatok szerint orosz gyártmányú rakéta csapódott a lengyel falu területére.

Ez ugyanakkor nem zárja ki, hogy az ukránok lőtték ki, hiszen Ukrajna is rendelkezik orosz gyártmányú rakétákkal.

Az indonéziai G20-as csúcstalálkozón Joe Biden is megszólalt a Lengyelországban kedden becsapódott rakéta ügyében – írja a The Guardian.

Az amerikai elnök szerint „a pályáját tekintve nem valószínű, hogy Oroszországból lőtték ki” azokat, de biztosat még nem mert mondani.

A lengyel külügyminisztérium „orosz gyártmányú” rakétának minősítette a rakétát, amely kifejezés azonban magában foglalhatja az Ukrajna birtokában lévő S-300-as föld-levegő rakétákat is.

„Megállapodtunk abban, hogy támogatjuk a lengyelországi nyomozást az ukrán határ közelében történt robbanás ügyében.

Gondoskodni fogunk arról, hogy pontosan kiderítsük, mi történt” – közölte Joe Biden.

A Fehér Ház közleménye szerint Joe Biden telefonbeszélgetést folytatott Dudával, amelyben kinyilvánította részvétét az emberéletek elvesztése miatt, és megerősítette az Egyesült Államok „megingathatatlan elkötelezettségét” a NATO iránt.

A Fehér Ház bejelentette azt is, hogy az amerikai elnök kérésére a G20-csúcstalálkozón részt vevő állam-, illetve kormányfők közül többen – így az európaiak, valamint a kanadai és a japán miniszterelnök – szerdán külön is tárgyalnak a történtekről.

(Kép: AFP)

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!