Gulyás Gergely bejelentette: hosszabb lesz a téli szünet az iskolákban, íme az új dátum

Csütörtökön, 11 óra 30 perctől került sor az újabb Kormányinfóra, amelyen Gulyás Gergely miniszter ismertette a kormány legújabb döntéseit:

Gulyás Gergely közölte, a kormány döntött a nemzeti konzultáció elindításáról az Oroszországgal szembeni szankciók ügyében.

A miniszter emlékeztetett: Magyarország biztosítja a legnagyobb támogatási programot a rezsitámogatásra, átlagosan 181 ezer forint jut egy háztartásara, a rezsicsökkentés átlagfogyasztásig történő fenntartásával.

A miniszter közölte, a szankciók kapcsán Brüsszel azt ígérte, hogy azok jobban fognak fájni Oroszországnak, és közelebb lesz a háború vége. Ennek pontosan az ellenkezője lett az igaz, mi, európai emberek pénzeljük Oroszországot.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: A kormány számára kiemelt fontosságú, hogy az elitek döntése helyett az emberek döntsenek.

A miniszter elmondta, a nemzeti konzultáció kérdéseit a következő napokban mutatják majd be.

Gulyás Gergely azt is bejelentette, hogy idén hosszabb lesz a téli szünet: december 22-január 8-ig lesz szünet az iskolákban.

Az első tanítási nap január 9-e lesz. Szentkirályi Alexandra azzal egészítette ki Gulyás Gergely szavait, hogy mindez az őszi szünet rovására történik.

Ebben az időszakban (dec 22-től január 8-ig) kormányzati igazgatási szünet is lesz. Az ebben a szektorban dolgozóknak kényszerszabadságot kell majd kivenniük.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!