Galgóczi Ágnes közölte, melyik korosztályból kerül ki a legtöbb fertőzött és azt is, hol a legtöbb a beteg

Az Operatív Törzs április 1-jei sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos helyett most Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője ismertette a legfrissebb járványügyi számokat.

A szakember elmondta, hogy az előző héthez képest hét százalékos növekedés volt fertőzésekben, a fertőzöttek átlagéletkora 45,77 év.

Legtöbben a héten a 40–49 évesek közül betegedtek meg, ez 23 százalék, őket követi az 50–59 közötti korcsoport 17,3 százalékkal, és a 30–39 éveseknél mutatták ki az új esetek 15,4 százalékát.

Területileg Budapest áll a legrosszabbul, az új fertőzöttek 17,24 százalékát a fővárosban mutatták ki, Pest megyében pedig a 15,22 százalékát. A legjobban Zala megye áll a héten, itt az új esetek 1,57 százalékát találták meg.

Az osztályvezető arról is beszélt, hogy folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma jelenleg 2 065 948 fő, közülük 787 207 fő már a második oltását is megkapta. Kihangsúlyozta: húsvétkor sem áll le az oltási program.

Galgóczi Ágnes továbbá kérte, hogy mindenki csak szűk családi körben ünnepeljen, természetesen a védelmi intézkedések betartásával.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!