Flippergolyóként pattogott a szalagkorlátok között a részeg sofőr kocsija az M3-ason: videó is megörökítette

Részegen zúzta szét a szalagkorlátokat az M3-as autópályán egy sofőr – számolt be egy szörnyű balesetről a Magyar Közút a közösségi oldalán:

“Nemrég az M3-as autópálya káli szakaszán rögzítette az egyik forgalomfigyelő kameránk, ahogy egy autós letarolja a belső sáv szalagkorlátját, majd onnan átcsapódik a leállósávba és onnan vissza a belsőbe.

Csodával határoson módon két arra haladó autóson éppen megúszta az ütközést. Mint kiderült, a balesetet szenvedett jármű vezetője ittas volt.

Ez egy ékes példája annak, hogy milyen komoly baleseti tényező az ittasság, amellyel nemcsak magukat, hanem a többi közlekedőt is komoly veszélynek teszik ki az ilyen járművezetők.

Ezzel a videóval szeretnénk mi is mantrázni, hogy dönteni kell: iszol vagy vezetsz. Viszont, ha lehet ilyet mondani, volt pozitív része is a történetnek.

Ugyanis a baleset után azonnal megállt egy jármű, a sofőr kitette a vészvillogót, az elakadásjelző háromszöget és irányította a forgalmat.

Mindezt nagyon profin tette, ugyanis egy szolgálaton kívüli hatósági személy volt az illető, aki azonnal aktiválta magát.

A gyors reagálásával a többi szakember kiérkezéséig segítette a közlekedőket, így nem történt további baleset a helyszínen” – olvasható a beszámolóban.

Itt te is láthatod, amint a részeg sofőr járműve flippergolyóként pattog a szalagkorlátok között:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!