Elhunyt a Star Wars-filmek egyik legnépszerűbb karakterének megformálója: halálának körülményeit is nyilvánosságra hozták

Elhunyt Jeremy Bulloch brit színész, a Star Wars-filmek Boba Fettjének megszemélyesítője. A honlapján megjelent közlemény szerint a régóta Parkinson-kórban szenvedő 75 éves színész csütörtökön békésen elaludt egy londoni kórházban, családja körében.

Boba Fett csak egy mellékszereplő George Lucas Star Wars-univerzumában, de azok közül az egyik legfontosabbá nőtte ki magát, és igazi kultuszfigura lett.

Jeremy Bulloch a szűkszavú harcost és fejvadászt, a Star Wars-filmek rajongói körében nagyon népszerűvé vált szereplőt, Boba Fettet Bulloch először 1980-ban játszotta A Birodalom visszavág című filmben, majd 1983-ban a Jedi visszatér című epizódban.

A Sith-ek bosszúja című filmben 2005-ben kisebb szerepet kapott, Colton kapitányt játszotta. Bulloch a James Bond-filmekben is felbukkant, például A kém, aki szeretett engem és a Polipka címűekben, valamint feltűnt televíziós sorozatokban is, például a Doctor Who, az Arisztokraták, a Doktorok című filmsorozatban.

Itt láthatod Boba Fett összes fontos jelenetét:

November végén David Prowse is elhunyt, aki Darth Vadert személyesítette meg az eredeti Csillagok háborúja trilógiában.

Nyugodjon békében, részvétünk a családnak.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: MTI)