Vitézy Dávid: Karácsony a lemondásával az új választást bármikor maga is el tudja érni! Állok elébe, ha…

Karácsony Gergely hétfőn annak ellenére kérte a főpolgármester-választás megismétlését a Kúriától, hogy azt végül 41 szavazattal ő nyerte meg.

Ellenfele, Vitézy Dávid is reagált a fejleményekre: az alábbi posztot tette közzé Facebook oldalán:

“Karácsony Gergely főpolgármester a mai határidőben megtámadta a választás eredményét a Kúrián és megismételt főpolgármester-választás kiírását kérte egész Budapesten.

Amennyiben a Kúria ennek az indítványának nem ad helyt, újraválasztott főpolgármesterként a lemondásával az új választást bármikor maga is el tudja érni.

Magam részéről állok elébe, bármelyik úton is éri el végül az új választás kiírását.

A minden jelöltet megillető jogorvoslati joggal természetesen én is éltem, és ezáltal többek között két kerület kapcsán csatlakoztam Karácsony Gergelyhez: a IV. és a VII. kerületben.

Ezekben a DK által vezetett kerületekben módszeresen elkövetett visszaélések indokolják a jogorvoslatot, mivel a szavazólapokon történt szinte láthatatlan vékonyságú kihúzások ellentétesek voltak a választási eljárásról szóló törvény a kiesett jelölt törlésére vonatkozó rendelkezéseivel (lásd a képeken, hogy mekkora hatása volt az érvénytelen szavazatok számára ennek a két kerületnek a gyakorlata).

A jogorvoslati kérelmem egyebekben a péntek esti Facebook-posztomban leírtakra alapul.

Bízom benne, hogy a jogorvoslati eljárások gyors lezárásával végre pontot tehetünk a június 9-i főpolgármester-választás eredményére.

Ha pedig a Kúria szerint is megismételt választás kell két kerületben vagy egész Budapesten, azt minél gyorsabban le kell bonyolítani, hisz a választók végre azt szeretnék, hogy az őket képviselők a városukkal foglalkozzanak, ne a választásokkal” – olvasható a bejegyzésben.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!