Brutális esőre figyelmeztet az OMSZ! Jön a hó is! Ez várható pénteken és a hétvégén:

Változékony lesz az idő a hétvégén, többfelé várható eső, zápor, az északi hegyekben havazás.

A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +4 fok között várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap már csak 3 és 7 fok között lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken délnyugat felől csapadékrendszer érkezik, amely fokozatosan északkelet, kelet felé halad.

A délnyugati, déli megyékben a csapadékmennyiség meghaladhatja a 20 mm-t (lokálisan 25-30 mm sem kizárt).

A péntek késő délutáni óráktól északon-északkeleten, főleg az Északi-középhegység térségében az eső átválthat havas esőbe, majd havazásba, amelyből általában lepel-2 cm várható.

Erősebb konvergencia mentén, illetve 300 m fölött akár 5-10 cm hóréteg sem zárható ki, amely szombaton már olvadozni fog. Az éjszaka képződött köd napközben fokozatosan oszlik fel.

Szombaton átmenetileg egyre több helyen vékonyodik, szakadozik, majd ismét vastagszik a felhőzet.

Éjjel az északi, északkeleti megyékben az esőt havas eső, havazás válthatja. Reggelre jórészt megszűnik a csapadék, nappal kevés helyen eshet.

A délutáni, esti óráktól főleg hazánk déli felén ismét többfelé eleredhet az eső. Estétől nyugaton havas eső, a hegyekben hó is hullhat.

Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +9 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hazánk déli, délkeleti felén többfelé, máshol helyenként várható eső, zápor.

Főleg nyugaton havas eső, a hegyekben hó is hullhat. A nap második felében csökken a csapadékhajlam.

Az északi szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között valószínű.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!