Bekeményít a BKK: ezt üzente azoknak, akik maszk nélkül használják a tömegközlekedést Budapesten

A világjárvány jelentette veszély sajnos továbbra sem múlt el, így a BKK, azaz a Budapesti Közlekedési Központ – ami alá a budapesti tömegközlekedés is tartozik – egy, a szokásosnál keményebb és határozottabb hangvételű közleményben üzent az utasoknak:

“Az utasoknak továbbra is kötelező maszkkal, esetleg kendővel, sállal eltakarniuk az arcukat a fővárosi közösségi közlekedési járatokon és a megállókban is – közölte a BKK.

Jelezték továbbá, hogy: “a maszk használatát elsősorban az ellenőrök, valamint a metróbejáratoknál lévő utaskoordinátorok ellenőrzik, és ha kell, felhívják az utasok figyelmet a szabály betartására.

Aki ezt figyelmen kívül hagyja, s ezzel az utastársai egészségét veszélyezteti, az az utazási feltételek szerint ki is zárható a szolgáltatásból – hangsúlyozták.

Fontos tudni, hogy az ellenőröknek is kötelező a maszkviselet; azzal szemben, aki közülük bizonyíthatóan nem tartja be az egészségvédelmi előírásokat, a BKK „munkajogi következményeket léptet életbe”. Ugyanakkor a járművezetőknek nem kell – de természetesen szabad – maszkot viselniük, mert a legtöbbjük zárt fülkében ül, ami megfelelő fizikai védelmet nyújt a vírussal szemben” – írták.

És, hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Aki nem visel maszkot a megállókban és a tömegközlekedési járatokon, azt le is szállíthatják a buszokról, villamosokról, metrókról.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI, kiemelt kép: MTI – Balogh Zoltán)