Annyi találgatás után a kormány tiszta vizet öntött a pohárba: megválaszolta, miért lehetnek nyitva a kaszinók

A kormány megválaszolta azt a sokakat foglalkoztató kérdést, hogy miért tarthatnak nyitva a kaszinók akkor, amikor például az éttermeknek, szállodáknak vagy a moziknak be kellett zárniuk.

Ungár Péter kérdésére 2020. február 16-án érkezett meg a hivatalos válasz. Varga Mihály helyett Fónagy János, a Miniszterelnöki Kormányiroda államtitkára válaszolt, a válaszban ezt írja:

„A szerencsejátékok lebonyolítására szolgáló létesítmények, így többek között a lottózók, a kártyatermek és a játékkaszinók nem minősülnek vendéglátóipari egységnek.

A szerencsejáték szervezés helyszínéül szolgáló helyiségek kizárólag a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről kiadott kormányrendeletben foglalt védelmi intézkedések megtartásával üzemelhetnek.

A járványügyi szabályokat valamennyi szerencsejáték helyiségben maradéktalanul be kell tartani.

A Magyarországon működő 11 játékkaszinó nyitvatartási idejét a vonatkozó kormányrendelet rendelkezéseihez igazodva módosította: legkésőbb este 7 órakor bezárnak, amelyet a szerencsejáték felügyeleti hatóság folyamatosan ellenőriz” – közölte az államtitkár.

Tény, hogy pl. a lottózók is nyitva tarthatnak, és az emberek előszeretettel járnak is oda lottózni vagy sporteseményekre fogadni.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!