Azt hittem, nincs ki a négy kereke, mikor a szájvizet a vécéjébe öntötte, pedig nagyon is helyén volt az esze

Fertőtlenítés

Fél pohár alkohol tartalmú szájvizet öntsünk a vécénkbe és 15 percig hagyjuk állni, majd egy kefe segítségével súroljuk át a kagylót, amit tiszta vízzel öblítsünk le. Ezzel a módszerrel egyszerre csillogóvá varázsoljuk és fertőtlenítjük a vécékagylót.

Ha a vécétartályt is szeretnénk megtisztítani, akkor fél csésze szódabikarbónát öntsünk a tartályba estére és reggel húzzuk le pár alkalommal a vécét.

Illatosítás

Ebben a feladatban az ecetet használjuk segítségként. Nagyon egyszerű dolgunk van, két pohár ecetet bele kell öntenünk a vécékagylóba, lezárni az ülőkét és egy éjszakán át állni kell hagyni.

Az ecet megöli a baktériumokat és magába szívja a kellemetlen, rossz szagokat. Annyira hatékony, hogy heti egy alkalommal elegendő megismételni.

Dugulás megelőzése

Ha elég nehézkesen folyik le a víz a vécében, akkor ne várjuk meg amíg teljesen eldugul, ráadásul ezzel még a csöveket is tisztítani tudjuk.

Fél pohár étkezési sót öntsünk a lefolyóba, öntsünk rá 2 pohár felforralt ecetet. Várjunk pár percet, majd öntsünk rá forró, majd végül hideg vizet. A módszer annyira aktív, hogy 2 havonta egyszer elegendő megismételni.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)