Arcunkra fagy a mosoly az éjszaka: szinte biztos, hogy az idei tél egyik leghidegebb hajnala vár ránk, röpködni fognak a mínuszok

“Már napközben is fagypont alatt alakultak a hőmérsékletek, naplementét követően pedig tovább hűlt a levegő, és hajnalban általában -8 és -14 fok közötti értékeket mérhetünk. A szélcsendes, derült, illetve hóval fedett északkeleti völgyekben azonban -15 fok alá, néhol akár -20 fok köré is lehűlhet a levegő” – írja Facebook oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

„Pénteken fagyos, többfelé szeles időre van kilátás, hajnalban -7 és -14, a vastagabb hóval borított, szélcsendes, derült tájakon -15, -20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Napközben sem lesz melegebb -8, -1 foknál, de sok lesz a napsütés. Számottevő csapadék nem várható. Nem érkezik front.

Szombat hajnalban kemény fagyok várhatók, a havas, szélcsendes, derült tájakon -20 fok közelébe csökkenhet a hőmérséklet. Napközben napos időre, időnként megélénkülő szélre, északnyugaton erős, viharos széllökésekre van kilátás. A maximumok -6 és 0 fok között alakulnak. Este keletre kisebb hózáporok érkezhetnek.

Vasárnap is kitart a szeles idő, de a legtöbb helyen sok lesz a napsütés, csupán hajnalban az ország keleti felén alakulhat ki elszórtan hózápor, kisebb havazás. Éjjel továbbra is erős fagyokra, napközben fagypont közeli maximumokra számíthatunk” – írja előrejelzésében az Időkép.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!