Orbán Viktor első helyen ennek a hölgynek mondott köszönetet áldozatos munkájáért nőnap alkalmából

A kormányfő a Vakcinainfó Extra – 5. rész című bejegyzésében azt mondta: 1 millió 2714 embert sikerült eddig beoltani, ezzel messze az európai uniós átlag fölött van Magyarország, megelőzve olyan “komoly, tekintélyes” országokat is, mint Németország és Ausztria. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy ez sok tízezer ember munkájának eredménye.

Ezért köszönetet mondott az orvosoknak, háziorvosoknak, ápolónőknek, betegszállítóknak, államigazgatásban dolgozóknak, rendőröknek és katonáknak. Hozzátette: rengeteg közöttük a hölgy, ezért nőnap alkalmából külön köszöni az ő erőfeszítéseiket, hiszen “ők két terhet visznek a vállukon, a munka mellett a családét is”.

Első helyen mondott köszönetet Orbán Viktor Müller Cecília országos tisztifőorvosnak, és kívánt sok erőt a munkájához. A kormányfő jelezte: a következő napokban is folytatják az oltásokat és újabb vakcinaszállítmányok is érkeznek. Azt mondta: gyorsan és hatékonyan fognak oltani, reményei szerint gyorsabban és a hatékonyabban, mint a legtöbb európai uniós ország.

“A helyzet nem könnyű, de most már a célegyenesben vagyunk. Tartsunk össze a következő hetekben és akkor sikerülni fog, együtt sikerülni fog” – zárta üzenetét a kormányfő. A videóban szereplő táblázat szerint Magyarország 10,26 százalékkal – Málta után – a második helyen áll a népességarányos beoltottság tekintetében az európai uniós országok között.

Itt meg tudod hallgatni a miniszterelnök teljes videóüzenetét:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI)