A férfi 30 évet dolgozott szakácsként. Most elárulja legfontosabb trükkjeit. Állítja, ne a tojást sózzuk!

Néhány ember számára a konyha egy szent helyiség, a főzés szentsége pedig egy különleges rituálé is. Ők azt vallják, hogy a főzés csak abban az esetben lesz sikeres, az étel pedig finom, ha bizonyos feltételek teljesülnek.

A gyakorlott háziasszony, mint ennek a szent helyiségnek a papja, mindig pontosan tudja, hogy mit, mennyit, mikor és milyen sorrendben kell csinálni ahhoz, hogy minden egyes falat mennyeien finomra sikerüljön.

Nekem nagyon megtetszettek ezek a konyhai trükkök, nem komplikáltak, de mégis felettébb hatékonyak. Különösen a hatos számúra érdemes figyelni, mert szerintem sokan nem tudtak róla, holott igencsak hasznos lehet sok esetben…

Konyhai praktikák

1. Ha salátát készítünk, érdemes előtte 15 percig hideg vízben áztatni a vöröshagymát, mert ezzel annak íze enyhébbé válik.

2. Mielőtt a kávét lefőznénk, adjunk hozzá egy csipet sót, lehetőleg tengeri sót és egy csipetnyi fahéjat. Az ital valami hihetetlenül zamatos lesz! Ízletes kávé készíthető szárított és őrölt citrom-, illetve narancshéj hozzáadásával is.

3. A salátához használjunk nagyszemcsés durva sót! Ez többszörösen javítja annak ízét próbáld csak ki… Emellett ez a só sokkal egészségesebb is.

4. A salátakészítés következő trükkje az, hogy a sót az utolsó pillanatban adjuk hozzá, közvetlenül a szervírozás előtt! Ahhoz, hogy a friss zöldségek még finomabbak legyenek, adjunk hozzá egy csipet cukrot is a sóval együtt.

5. A tökéletes torta receptje tulajdonképpen pofonegyszerű. Tartsa be ezt a szabályt: a tészta készítéséhez a liszt mennyiségének, a tojás, a vaj és a cukor mennyiségével grammban meg kell egyeznie!

6. A tésztába mindenképpen tegyünk egy csipetnyi sót, még akkor is, ha édes tésztát, süteményt készítünk! Egy kevés só csak jobbá teszi a tésztát: a sütés után jobban megtartja a formáját és nem lesz olyan merev, továbbá ízletesebbé válik.

7. A tökéletes rántotta készítésekor ne csak olajat, hanem vizet is használjunk! Amikor a tojás már megszilárdult, öntsünk egy kevés vizet a serpenyőbe. A rántotta alja nem fog megégni, ízre is jobb lesz és egy kissé egészségesebbé is válik majd.

8. A balzsamecet nem csak a finom saláták, olasz tészták, húspácok elmaradhatatlan hozzávalója.

Próbáld meg a következőt: az epret forgasd be porcukorba, majd cseppents mindegyikre egy-egy csepp balzsamecetet. Meglátod, hihetetlenül finom lesz! Más gyümölcsökhöz is kiválóan illik a balzsamecet, érdemes tehát bátran kísérletezni vele!

9. A húspogácsa, fasírt sokkal finomabb lesz, ha a húshoz kenyér helyett kenyérmorzsát használunk.

10. Mielőtt megsütnénk, töröljük szárazra a hússzeleteket! Garantált, hogy ropogósra, aranybarnára fog sülni!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: bidista.com)