Magyar Péter kitálalt, beidézhette az ügyészség! “Meg kívánnak hallgatni egy korrupciós…”

Magyar Péter állítása szerint megkeresték őt a Központi Nyomozó Ügyészségtől, részletesen le is írta a történetet közösségi oldalán:

“Polt Péter legfőbb ügyész haladéktalanul távozzon hivatalából!” – kezdi bejegyzését Varga Judit volt férje, majd így folytatja:

“Tegnap felhívott a Központi Nyomozó Ügyészség egyik ügyésze és jelezte, hogy meg kívánnak hallgatni (egyelőre tanúként) egy korrupciós bűncselekmény kapcsán, feljelentés elmulasztása miatt.

Elmondta, hogy múlt hét végén adták postára az idézést a mai napra és mivel úgy látják, hogy még nem vettem át a postai küldeményüket (3 nap után…), ezért tegnap már személyesen küldtek ki egy ügyészt, hogy kézbesítse számomra az idézést, de sajnos nem találtak otthon.

Mikor rákérdeztem, hogy mire ez a nagy sietség és jellemző-e, hogy egy nyomozás során olyan időpontra küldenek ki idézést, hogy szinte esély se legyen a normál kézbesítési szabályok szerint átvenni azt és hogy más ügyben is szoktak-e az idézés postára adását követően három munkanappal ügyészt küldeni a tanúként idézni kívánt állampolgár házához, nem kaptam megnyugtató választ.

Innen is üzenem Polt Péter legfőbb ügyésznek (volt Fidesz tagnak), hogy legalább a látszatra ügyeljen. Továbbá felszólítom, hogy azonnali hatállyal távozzon hivatalából, de mielőtt ezt megtenné, mentse fel azon ügyészeket, akik a Völner-Scahdl (és mások?) ügyében a nyomozást vezették” – olvasható a bejegyzésben.

Magyar Péter arra is reagált, hogy Orbán Viktor március 15-én beszédet mond a Nemzeti Múzeumnál:

“A friss hírek szerint Orbán Viktor március 15-én 10 óra 30 perckor beszédet mond a Nemzeti Múzeumnál. Ez szerintem jó hír.

Egyrészt helyes, hogy a miniszterelnök nem bújik el a honfitársai elől a nemzeti ünnepen.

Másrészt ezzel a korábban nem tervezett fellépéssel egyértelművé vált, hogy érzékelik a Karmelita boszorkánykonyhájában is, hogy az utóbbi hetekben egy olyan folyamat indult el Magyarországon, amire lépniük kell.

Harmadrészt, így nyilvánvaló lesz a különbség a között, hogy merre menne a miniszterelnök és hogy mit kíván a magyar nemzet” – írta előző posztjában.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: Magyar Péter Facebook oldala)