A bíró elárulta, mi volt Gyárfás Tamás szerepe a Fenyő-gyilkosságban: “A kezét széttáró Gyárfás ezzel beleegyezését adta, hogy…”

Mi is beszámoltunk arról, hogy első fokon 7 év fegyházra ítélték Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság ügyében.

A rettenetes merénylet még 1998 februárjában történt, mindennek tehát már 26 éve.

A bűnsegéd és a felbujtó tekintetében azonban csak most született ítélet, és ez a végzés is egyelőre csupán első fokú.

Annak idején az eset nagy port vert fel, ami nem is csoda, hiszen elképesztő brutalitással történt.

Ide kattintva olvashatsz részleteket a vérfagyasztó merényletről. Ha pedig azt szeretnéd tudni, milyen durva dolgokat mondott Gyárfás Tamás az utolsó szó jogán, ide kattintva láthatod.

Időközben az is kiderült mivel, indokolta a bíró Gyárfás Tamás és Portik Tamás ítéletét: utóbbit a Fővárosi Törvényszék életfogytiglanra ítélte.

Póta Péter bíró az ítéletek indokolásában elmondta, milyen beszélgetés zajlott le a gyilkosságot megelőzően Gyárfás Tamás és Portik Tamás között.

“Szétb*sszuk?” – kérdezte Portik Tamás, mire Gyárfás Tamás széttárta a kezét. A Fővárosi Törvényszéken bírája hangsúlyozta, hogy a kezét széttáró Gyárfás ezzel beleegyezését adta Fenyő János meggyilkolására.

Az, hogy egy ilyen párbeszéd – még a gyilkosság előtti időszakban – elhangzott, onnan lehet tudni, hogy amikor a kétezres években Portik és Gyárfás beszélgetett, felidézték ezt a jelenetet.

Amit Gyárfás nem tudott, hogy Portik a beszélgetést titokban diktafonnal felvette. Később éppen ez okozta a vesztüket, a rendőrség ugyanis megtalálta a felvételeket, és meg tudta gyanúsítani őket Fenyő János meggyilkolásának ügyében – írja tudósításában a hvg.hu.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Képek forrása: MTI)