A lány összegörnyedve fekszik az út szélén, és nem mozdul addig, amíg valaki ki nem jön az erdőből

Sokan próbálták a kóbor kutyát megmenteni az Egyesült Államok északnyugati részén fekvő Evans Creek-nél. A kutyus túlságosan félénk volt és sehogy sem tudtak közel kerülni hozzá. Ezért egy kis cselre volt szükségük azoknak, akik a kutyát meg szerették volna fogni, írta a Metro.

Az egész azzal kezdődött, hogy Amanda Guarascio szerette volna ezt a kóbor kutyát megmenteni akit többször is látott Evans Creek környékén bujkálni az erdőben. Szerette volna, ha a kutyának jó sorsa lesz ezért megkérte jó barátját, Dylan Parkinson hogy segítsen neki.

Már többen is próbálkoztak a kutyus befogásával, akit időközben Bear-nek kereszteltek. De sikertelenül, mert az állat nagyon félt az emberektől.

A két lány először étellel próbálta a kutyát magához csalni. Ez sikerült is, de a kutyát ezek után már nem tudták pórázra tenni és így a kocsijukba sem sikerült őt berakni. Egy idő után ha túl közel merészkedtek az állathoz, ő egyszerűen visszarohant az erdőbe.

A lányok egész nap a kutyát próbálták megfogni, de mivel nem sikerült, este hazamentek és egy újabb tervet eszeltek ki.

Tudták, hogy itt a megszokottól eltérő módszer segíthet csak, ezért egy zseniális ötletet dolgoztak ki ketten.

Másnap a lányok visszamentek arra a helyre, ahol előző nap a kutyával találkoztak. Amanda közelebb ment hozzá, majd lefeküdt a fűbe, háttal a kutyának. Bear érdeklődni kezdett utána, meg is szagolgatta, persze ez beletelt legalább 20 perceb. Aztán egy idő után megunta az egészet és ismét eltűnt az erdőben.

De a lányok nem adták fel. Beültek a kocsiba, hogy egy kicsit megmelegedjenek. Majd megismételték ezt a trükköt.

Bear ismét megjelent és megszagolta a lányt. Úgy tűnt, kezd hozzászokni ahhoz, hogy a lány a közelében van. Amanda a fűben feküdt és nyugodtan várt.

A kutya még mindig félénken viselkedett. De Amanda lassan közelebb húzódott hozzá és egy idő után meg is tudta simogatni őt.

Halkan beszélni kezdett Bear-hez, amitől a kutya még jobban megnyugodott.

A lányoknak azonban vissza kellett mennie a városba mert már esteledett és hideg volt. Másnap azonban visszatértek és nagyon örültek, hogy a kutya ismerősként köszöntötte őket és oda is ment hozzájuk.

Végre el tudták vinni őt az erdőből. De ekkor valami furcsa dolog történt. Bear nem akart megmozdulni, ölben kellett volna őt vinni.

Micsoda változás. Ahhoz képest, hogy a kutyát két nappal azelőtt még meg sem tudták simogatni, most megengedte, hogy felemeljék őt.

Amanda megfogta a kutyát és betette a kocsiba. Ugyanúgy ölben vitte be az állatorvoshoz.

Az állatorvos megvizsgálta őt és látta, hogy fül és szemfertőzése van és persze a kutya hihetetlenül ki volt éhezve. Keresték a gazdáját egy ideig, de nem találták meg. Később azonban az állatmentő egyesület segítségével szerető családra talált Bear.

Itt láthatsz egy videóösszefoglalót is a történetről:

Tetszett? Akkor ne felejtsd el megosztani!