Varga Judit egy korábbi interjúban így beszélt házasságáról: “Péter sosem várta el tőlem, hogy…”

2020 februárjában megjelent egy interjú a kepmas.hu portálon, amelyben Varga Judit és Magyar Péter a legnagyobb szeretettel beszélnek egymásról.

Az egykori igazságügyi miniszter így nyilatkozik akkori férjéről: “Én az anyaságot, a hagyományosnak mondható női feladatokat mindig úgy élhettem meg Péterrel, mintha egy nyitott ajtajú kalitkám lenne.

Tudtam, hogy ha szeretnék kiteljesedni más területen is, akkor kirepülhetek. Péter sosem várta el tőlem, hogy feladjak bármit is abból, aki én vagyok.

Ha zárva lett volna a kalitka ajtaja, akkor nem biztos, hogy annyira jól éreztem volna magam benne, így viszont mindig szívesen repültem vissza.

Ugyanakkor nagyon becsülöm – és néha még irigylem is – azokat a nőket, akik kiteljesednek abban, hogy őrzik az otthon melegét, és nagyon zavar, amikor ezt a munkahelyi karrierhez képest alacsonyabb rangú vagy értékű munkaként állítják be.

Ez egy kőkemény és felelősségteljes munka, aki szülő, az tudja ezt” – hangsúlyozta Varga Judit, majd így folytatta:

“Viszont fontosnak tartom, hogy a választás jogát megadjuk minden nőnek, és ne ítéljük el azt se, akit nem teljesít ki az anyaszerep önmagában”.

Varga Judit az interjú alapján nagyon kötődött férjéhez, Magyar Péterhez. Így beszélt erről:

“Az olyan eseményeken, ahol különültetnek minket, nem szívesen időzöm sokat. Természetesen nehéz, hogy Péter sokszor támogató státuszban van, és sajnálom, hogy nem mindig tudom őt elkísérni egy-egy fontos rendezvényre.

De mi nemcsak kívülről tűnünk erős párosnak, hanem belülről is edzettek vagyunk (nevetnek). Fontos nekem, hogy a férj férfi legyen, a feleség meg nő. Hogy hogyan egészítik ki egymást, az szerintem páronként változik.

Én azt tartom fontosnak, hogy közösen tartsuk a ritmust, és mindig az lépjen előre vagy éppen oldalra, akitől a helyzet ezt elvárja” – árulta el az egykori igazságügyi miniszter.

(Képek forrása: Varga Judit Facebook oldala)

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!