Orosz rakéták érték el Lengyelországot, 2 ember meghalt! Orbán összehívta a Védelmi Tanácsot!

A Barátság kőolajvezeték leállása és a lengyelországi rakétabecsapódás miatt Orbán Viktor miniszterelnök 20 órára összehívta a Védelmi Tanács ülését a Karmelita kolostorba.

Erről Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát.

Két ember meghalt Lengyelországban, amikor az ukrán határhoz közeli Przewodów városban rakéta csapódott egy gabonaszárítóba – közölte a Radio Zet.

FRISSÍTÉS: Biden elárulta, hogy a Lengyelországba csapódott rakétáról durva dolog derült ki! Erről ide kattintva olvashatsz.

Nem világos, hogy a rakéták az ukrán városok orosz tömeges bombázásából származnak-e, de a jelentések szerint több mint 100 rakétát indítottak el. A hír hatására meredeken zuhanni kezdtek a részvények – írja az XTB hírportál.

Ha Orbán Viktor miniszterelnök megszólal a Védelmi Tanács ülése után, arról is tájékoztatást adunk.

Rendkívüli tanácskozást hívott össze Andrzej Duda lengyel elnök és Mateusz Morawiecki kormányfő az államfői hivatal kötelékében működő Nemzetbiztonsági Irodában (BBN) – közölte a lengyel kormányszóvivő.

„A kialakult válsághelyzet miatt” az államfő és a miniszterelnök a kormány nemzetbiztonsági és védelmi bizottsága tagjaival tanácskozik – mondta el a sajtóértekezletén Piotr Müller kormányszóvivő.

Müller arra szólította fel a médiát, hogy „ne tegyen közzé meg nem erősített információkat”.

Az illetékes szolgálatok „hiteles információkkal szolgálnak” a tanácskozáson, majd egy sajtókonferencián nyilvánosságra fogják hozni ezeket – írja a 444.hu.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Kiemelt kép: AFP)