Most jött a bejelentés: élelmiszerár-STOP meghosszabbítva! Itt a dátum, meddig lesz érvényben:

Az „elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli intézkedések következtében kialakult szankciós infláció miatt” az Orbán-kormány április végéig meghosszabbítja az élelmiszerárstopot.

Mindezt közleményben jelentette be az Agrárminisztérium. A közleményben kiemelik: az ársapkák működnek, a vásárlók ugyanis azokból a termékekből vásárolnak többet, amikhez olcsóbban jutnak hozzá.

Az AKI Piaci Árinformációs Rendszer adatai alapján az ársapkás termékekből több fogyott idén 2021 ugyanezen időszakához képest.

A mennyiségi növekedés oka lehet az is, hogy a vásárlók raktároznak ezekből a termékekből, a miniszter ugyanakkor a felhalmozás helyett a tudatos vásárlásra hívja fel a figyelmet.

“Az agrártárca a kialakult piaci helyzetet a továbbiakban is nyomon követi, az érdekképviseletekkel való kapcsolatot fenntartjuk.

Valamint az árstopokra vonatkozó jövőbeli döntéseket is teljes körültekintéssel, a piaci helyzet alakulásának és a lakosság igényeinek figyelembevételével fogjuk meghozni” – szögezte le a közleményben Nagy István agrárminiszter.

A kormány tavaly ősszel fagyasztotta be a cukor, a liszt, az étolaj, a 2,8 tized százalékos UHT tej és néhány hentesáru árát.

Azóta több mint egy év telt el, az árstopos termékek köre a tojással és a burgonyával bővült.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!