Kiborult a képviselő: a pazar luxushotelben olcsóbb az étel, mint a karácsonyi vásáron: mutatjuk az árakat

Mi is megírtuk, micsoda horrorárakkal találkozik az, aki kilátogat a budapesti karácsonyi vásárokra.

Kigyűjtöttük néhány közkedvelt étel és ital árát, ezeket ide kattintva láthatod.

Kovács Alex Gábor ellenzéki képviselő ellátogatott a Vörösmarty téri karácsonyi vásárba, és egy belvárosi, ötcsillagos luxushotel éttermébe, hogy összehasonlítsa az árakat. Íme a példák:

“A vásárban a grillezett csirkemell 4500 forintba kerül, a köret további 2500 forint. A luxushotel éttermében a rántott csirke sültburgonyával 4280 forintot kóstál.

A libamájért 8000 forintot kérnek a Vörösmarty téren, a köret ezúttal is további 2500 forint. Az ötcsillagos szállodai étteremben a grillezett libamáj lecsókrémmel, debreceni chips-szel, macaire burgonyával 6480 forintért kerül a vendégek asztalára.

Aki marhapörköltre vágyik, az a vásárban 6000 forintért megkaphatja (kenyérrel együtt), a luxushotel éttermében a tradicionális magyar paprikás 5480 forintos árral szerepel az étlapon.

A gulyásleves 3500 forintért kerül a tányérba a Vörösmarty téren (az ár a kenyeret is tartalmazza), a luxushotel éttermében a gulyáslevest csipetkével 3280 forintért fogyaszthatnánk.

A köretek a vásárban – mint azt már írtuk – 2500 forintba kerülnek, az ötcsillagos szálloda éttermében a legdrágább köret (szarvasgombás burgonyapüré) 2480 forint.

A sütemények és durván drágák a vásárban: Egy darab flódni 1900 forint, egy darab zserbó 1800 forint, egy darab rétes szintén 1800 forint, a kürtős kalács 2200 forintnál kezdődik. Néhány percnyi sétára, az Október 6. utcában harmadáron lehet rétest venni” – írja a képviselő.

Íme az árlisták:

Neked mi a véleményed? Írd meg kommentben, Facebook oldalunkon!