Hamarosan jön a kőkemény fordulat: nemsoká teljesen megbolondul az időjárás

Bár a következő egy-két napban még napos, kellemesen meleg, tavaszi idő várható, sajnos hamarosan jön a fordulat.

Szombaton még kifejezetten jó idő lesz: Jobbára gyengén felhős, napos időre számíthatunk, a hajnali rétegfelhők is fokozatosan feloszlanak.

Számottevő csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél sok helyütt megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +2 fok között alakul. Kora délutánra 7 és 13 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap már érezhető lesz a közelgő változás: Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyenként előfordulhat kisebb vegyes csapadék (nappal eső a jellemzőbb, de főleg éjjel havas eső, hószállingózás is lehet).

Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet -4 és +2, a maximum 6 és 10 fok között alakul.

Hétfőn pedig végleg beköszönt a fordulat: Nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre van kilátás.

Több helyen valószínű vegyes csapadék (nagyobb eséllyel eső, havas eső). Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

Ahogy a térképen is látszik, az ország nagy részén szürke, ködös időre számíthatunk. A minimum-hőmérséklet -7 és +2, a csúcsérték általában 2, 7, délen 8, 12 fok között várható.

(Kép: OMSZ)

Kedden is a hétfőihez hasonló időjárásban lesz részünk. Jórészt közepesen vagy erősen felhős időre lehet számítani. Több helyen előfordulhat csapadék, jellemzően eső, néhol havas eső. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet északon 3 és 7, délen 8 és 11 fok között várható – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!